Буковинським прикордонникам довелось пострілами зупиняти контрабандистів

У Путильському районі, що на Буковині прикордонники Чернівецького загону двічі з попереджувальними пострілами переслідували правопорушників. Про це інформує пресслужба Чернівецького прикордонного загону.

Обидва випадки трапилися, 3 та 4 червня, на ділянці відділення «Селятин», однойменного відділу прикордонної служби. У першому випадку правопорушників допомогли виявити офіцери оперативних підрозділів Чернівецького загону, які надали випереджувальну інформацію. В результаті чого групою реагування, за 40 метрів до кордону, були виявлені невідомі особи. Останні помітивши прикордонників й скориставшись значною відстанню до них, покинули товар та вдалися до втечі.

В іншому випадку пачкарів також довелося переслідувати. Однак в обох випадках зухвальці не реагували на законні вимоги прикордонників, а тим паче на попереджувальні постріли у повітря.

Про те, під час однієї з пошукових ситуацій прикордонники виявили та затримали невідомого чоловіка. Ним виявився місцевий мешканець, принаймні так стало відомо з його слів, адже у затриманого жодних документів не було. Важко сказати, що чоловік робив в прикордонній смузі, можливо вів спостереження за прикордонними нарядами.

Варто сказати, що в обох випадках прикордонники вилучили понад 4 тисячі пачок безакцизних сигарет марки «Marlboro», «Marble» та «Marvel». Попередня вартість тютюнових виробів становить понад 160 тисяч гривень.

Щодо чоловіка, то йому доведеться сплатити штраф за порушення прикордонного режиму.

 

 

peredplata