Розбійника з Донбасу, який зв’язав кабелем і пограбував подружжя пенсіонерів у Коровії, викрила молекулярно-генетична експертиза.

 

Нагадаємо, 11-го квітня минулого року троє невідомих осіб проникли до помешкання подружжя у селі Коровія Глибоцького району. Зловмисники нанесли їм тілесні ушкодження та заволоділи грошима у сумі 200 доларів США та 5000 гривень.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що троє жителів непідконтрольної Україні території прибули на Буковину з корисливою метою незаконного збагачення. Проникнувши до помешкання пенсіонерів, зловмисники кабелем зв’язали потерпілих та вимагали гроші. Після заволодіння коштами чоловіки втекли з місця події у невідомому напрямку.

У результаті проведених слідчо-розшукових дій правоохоронці встановили особи трьох нападників. Одного з них – 57-річного жителя Донецької області буковинські правоохоронці затримали після скоєння аналогічного злочину на території сусідньої області.

Судова молекулярно-генетична експертиза підтвердила причетність затриманого до розбійного нападу на Буковині. На поверхні кабелю, яким зв’язували потерпілу, експерти знайшли біологічні зразки нападника.

За процесуальним керівництвом прокуратури Чернівецької області слідчі поліції скерували обвинувальний акт для розгляду до Глибоцького районного суду. Також його вручили і обвинуваченому, який наразі перебуває у Хмельницькому слідчому ізоляторі.

Підозрюваному інкримінують вчинення злочину, передбаченого частиною 3 статті 187 (Розбій) Кримінального Кодексу України. Зловмиснику загрожує позбавлення волі строком до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Матеріали досудового розслідування відносно інших двох нападників слідчі виділили в окреме кримінальне провадження. Наразі поліцейські здійснюють необхідні розшукові дії для встановлення місцезнаходження зловмисників.

Як виявилося, постраждав колишній ректор Буковинського державного медичного університету і його дружина.

Як розповіли в сільраді села Коровія Глибоцького району, де живе подружжя, в результаті розбійного нападу постраждали екс-ректор БДМУ, 78-річний Василь Пішак та його 79-річна дружина Марія. Крім подружжя, в будинку ніхто не проживав: доросла дочка живе окремо.

Василь Павлович Пішак – професор, відомий вчений в галузі медичної біології, генетики. Він очолював Буковинський державний медичний університет з 1993 по 2010 роки. Після цього завідував кафедрою медичної біології, генетики та фармацевтичної ботаніки.

peredplata