Керівник лісництва Буковини, який за хабарі продавав деревину, постане перед судом

За хабарі сприяв в укладанні договорів з продажу деревини на понад 325 тис грн – посадовець лісництва Буковини постане перед судом

Прокуратурою Чернівецької області скеровано до суду обвинувальний акт відносно керівника державного спеціалізованого лісництва агропромислового комплексу у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, за вчинення в інтересах того, хто надає дії з використанням наданої їй влади чи службового становища).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області.

Слідством встановлено, що службова особа протягом квітня-травня 2020 року одержала неправомірну вигоду від суб’єкта господарювання за сприяння в реалізації деревини та укладанні договорів із підприємством з продажу лісопродукції.

Таким чином, між підприємствами укладено кілька договорів на продаж понад 80 м3 деревини різних порід на загальну суму понад 325 тис грн. За домовленістю, підприємець мав надавати службовій особі по 200-400 грн за кожен метр кубічний проданої деревини. Загалом, посадовець отримав неправомірну вигоду у розмірі 14 600 грн.

26 травня 2020 року посадовця затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу Українипід час одержання неправомірної вигоди. Того ж дня йому повідомлено про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

peredplata