В одному із чернівецьких закладів громадського харчування знайшли сумку з пістолетом і боєприпасами

Сумку з пістолетом і боєприпасами знайшли в одному із чернівецьких закладів громадського харчування його працівники. Під час досудового розслідування співробітники Шевченківського відділення поліції встановили й розшукали власника сумки. Також правоохоронці з’ясували, що чоловік володів зброєю без відповідних дозвільних документів. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Отримавши від адміністрації закладу громадського харчування повідомлення про небезпечну знахідку, туди негайно виїхала слідчо-оперативна група Шевченківського відділення поліції. Правоохоронці вилучили сумку, в якій був стартовий пістолет з ознаками переробки під вогнепальну зброю та набої травматичної дії.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, а все вилучене направили на експертизу.

Переглянувши записи камер відеонагляду, поліцейські визначили прикмети власника знайденої сумки, а згодом встановили й розшукали його. Співробітники поліції опитали 39-річного чоловіка й з’ясували, що він незаконно придбав і зберігав у себе пістолет і набої до нього. Відповідно до висновку експерта, вказаний пістолет є гладкоствольною вогнепальною зброєю, виготовленою шляхом переробки зі стартового пістолета.

За результатами досудового розслідування слідчі Шевченківського відділення поліції склали обвинувальний акт і направили його до суду для прийняття відповідного рішення. Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

 

 

 

peredplata