І війна не перешкода: СБУ на Буковині виявила черговий канал контрабанди цигарок

Попри те, що український народ веде запеклу визвольну боротьбу у війні проти російських окупантів, для деяких осіб нічого не змінилося і вони «під шумок» продовжують займатися протиправними справами. Зокрема, незаконним переміщенням цигарок через державний кордон України.
Служба безпеки України протистоїть таким проявам і системно ліквідовує злочинні схеми.
Днями оперативники СБУ в результаті запроваджених в Чернівецькій області посилених контрдиверсійних заходів виявили у Вижницькому районі підозрілу вантажівку, яка рухалася в бік державного кордону. За кермом транспортного засобу перебував чоловік, який маскувався під військового. Побачивши, що його автомобіль переслідують силовики, водій вирішив утекти, проте спроба виявилася невдалою – вантажівка перекинулась.
Під час огляду транспортного засобу оперативники спецслужби виявили пакунки з цигарками без акцизних марок, які зловмисник планував підпільно перемістити через кордон до країн ЄС поза межами пунктів пропуску.
За цим фактом зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Нацполіції під процесуальним керівництвом Вижницької окружної прокуратури.
Леся Федоренко,  речниця СБУ в Чернівецькій області 

peredplata