На Буковині посадовець зловживаючи своїм службовим становищем привласнив 300 тис грн

Чернівецькою обласною прокуратурою повідомлено про підозру колишньому директору національного природного парку у привласненні 300 тисяч гривень, виділених з державного бюджету на будівництво природоохоронного науково-дослідного відділення, та службовому підробленні  (ч. 4 ст. 191, ч.1, ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України).

 

За даними слідства, у 2015 році директор уклав з наближеним до нього приватним товариством договір генерального підряду для будівництва науково-дослідного відділення.

Однак, ні замовник, ні виконавець не мали наміру використовувати вказані кошти за призначенням.

Зловживаючи своїм службовим становищем, посадовець надав відповідним службам фіктивні документи, накладні та акти про начебто виконану роботу і одержав з державного бюджету понад 300 тисяч гривень, перерахував їх товариству за роботи, які фактично не були виконані.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснює слідче територіальне управління ДБР, розташоване у місті  Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

                                            Пресслужба Чернівецької обласної прокуратури.

peredplata