Слідчі поліції завершили досудове розслідування  умисного вбивства на Буковині: стрілянина на вул. Воробкевича

Наразі організатор вбивства перебуває у міжнародному розшуку, а інші співучасники – під вартою.

Нагадаємо, 4 квітня у місті Чернівці на вулиці Воробкевича у результаті вогнепального поранення в живіт помер 33-річний чернівчанин.

Співробітники Слідчого управління спільно з оперативниками карного розшуку та управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області за процесуальним керівництвом  обласної прокуратури провели низку необхідних слідчих дій та оперативно-розшукових заходів з метою встановлення усіх обставин скоєння вбивства. Зокрема, переглянули 1800 годин відео з 47 камер спостереження, здійснили понад 50 допитів свідків. Із залученням силової підтримки спецпідрозділу КОРД правоохоронці провели 20 санкціонованих обшуків та два затримання. Також у ході розслідування проведено 25 судових експертиз. Для збору та перевірки необхідної інформації поліцейські чотири рази виїжджали за межі Чернівецької області у відрядження.

Під час досудового розслідування поліцейські з’ясували, що у 2019 році між організатором та загиблим виник конфлікт, у результаті якого останній спричинив чисельні тілесні ушкодження першому. Після цього організатор вирішив помститися та вбити потерпілого. Для цього 39-річний чоловік організував злочинну групу. Попередньо розробивши план вчинення кримінального правопорушення, організатор залучив до його виконання двох знайомих: 35-річного буковинця та 43-річного уродженця Івано-Франківської області.

Відповідно до розробленого плану, буковинець придбав автомобілі, які у подальшому використовували під час вчинення вбивства. Інший учасник за вказівкою  організатора погодився провести із вогнепальної зброї постріл у загиблого. Таким чином, вступив з іншими фігурантами справи у попередню змову. Після скоєння вбивства обвинувачені втопили зброю, використану під час замаху, а автомобілі спалили.

У результаті оперативно-пошукових заходів працівники Управління карного розшуку ГУНП в Чернівецькій області встановили та затримали двох осіб, причетних до вбивства. Всім трьом співучасникам вчинення умисного вбивства слідчі поліції повідомили про підозри. Організатор вбивства наразі перебуває у міжнародному розшуку.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт затверджено прокурором та направлено для розгляду до Шевченківського районного суду міста Чернівці.

Підозрюваним інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

         частиною 1 статті  257 (Бандитизм);

         частиною 3 статті 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);

         частиною 2 статті 115 (Умисне вбивство);

         частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Злочинцям загрожує довічне ув’язнення.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata