Чернівчанин за систематичне побиття батька постане перед судом

До поліції звернувся 66-річний чернівчанин із заявою про, що син систематично вчиняє над ним фізичне насильство. Правоохоронці зібрали достатню кількість доказів скоєння чоловіком протиправних дій та завершили досудове розслідування відносно цього факту. Про це повідомляє Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

У травні минулого року до поліції вперше звернувся пенсіонер із заявою про те, що його 35-річний син, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, поводить себе агресивно та наносить йому удари. Після отриманого повідомлення правоохоронці провели з кривдником передбачені законом заходи.

Однак кривдника покарання не зупинило і чоловік продовжував наносити тілесні ушкодження своєму батькові. Впродовж цього року пенсіонер декілька разів звертався з аналогічними скаргами до поліції.

За систематичне вчинення насильства правоохоронці декілька разів складали на кривдника протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також правоохоронці вручили правопорушнику терміновий заборонний припис.

Цей спеціальний захід протидії домашньому насильству дає змогу поліцейським піклуватися про безпеку постраждалої особи. Зазначена вимога поширюється також на місце спільного проживання чи перебування постраждалої особи та кривдника, незалежно від їхніх майнових прав на відповідне житлове приміщення.

Слідчі Чернівецького відділу поліції зібрали достатню кількість доказів протиправних дій чернівчанина та передали обвинувальний акт для розгляду до Першотравневого районного суду.

 

 
 

peredplata