У Чернівцях в гаражі чоловік облаштував підпільний цех для масового виготовлення фальсифікату

Слідчі буковинської поліції завершили розслідування виготовлення та збуту фальсифікованих підакцизних товарів – Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Нагадаємо, в жовтні минулого року правоохоронці припинили діяльність осіб, які на території Чернівецької області підпільно виготовляли й збували алкогольні та тютюнові вироби. Під час досудового розслідування слідчі обласного управління Нацполіції довели причетність двох буковинців до кримінально-протиправної діяльності та скерували до суду обвинувальні акти.

Зокрема, поліцейські з’ясували, що 47-річний керівник приватного підприємства придбав спеціальне обладнання, пакувальний матеріал та етиловий спирт для виготовлення алкогольних напоїв і подальшої їх реалізації. Підприємець не мав відповідного дозволу для такого виду господарської діяльності і здійснював її з порушеннями чинного законодавства.

В орендованих на території Чернівців гаражах правопорушник облаштував підпільний цех для масового виробництва підакцизних товарів у непромисловий спосіб. Змішуючи етиловий спирт з водою, шлангом розливав фальсифікат у скляні пляшки, закупорював і наклеював на горловини заздалегідь придбані підроблені марки акцизного податку України.

Підпільно виготовлені алкогольні напої зловмисник збував у орендованому ним магазині на території Кельменеччини. Окрім цього, фальсифіковану продукцію підприємець реалізовував 36-річному буковинцю, який збував її на території Чернівців.

Під час санкціонованих обшуків у місцях виготовлення та реалізації підроблених підакцизних товарів правоохоронці вилучили сировину, обладнання, пакувальні матеріали, фальсифіковані алкогольні напої, а також цигарки невідомого походження й направили їх на дослідження.

За результатами проведених експертиз співробітники поліції встановили, що етиловий спирт, що використовувався для підпільного виготовлення алкогольних напоїв, а також готова алкогольна продукція та вилучені цигарки за своїми показниками не відповідають встановленим державним стандартам. Відповідно до висновку експерта, вилучені під час обшуків марки акцизного податку України не відповідають встановленому офіційному зразку.

Слідчі поліції Чернівецької області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури склали обвинувальні акти щодо протиправної діяльності обох порушників і скерували їх до суду для розгляду. Зловмисники обвинувачуються у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та частиною 1 статті 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Підприємець також обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

За здійснення протиправної діяльності обвинуваченим загрожує до 7 років позбавлення волі.

 

peredplata