За спробу підкупити поліцейських буковинцю загрожує кримінальна відповідальність

Щоб уникнути відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, чоловік намагався надати правоохоронцям неправомірну вигоду. Усі обставини слідчі поліції зафіксували та за вказаним фактом розпочали кримінальне провадження. За такі дії порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі – Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 

В ніч на 17 січня під час патрулювання співробітники Вижницького районного відділу поліції зупинили автомобіль марки «Volkswagen Golf» за порушення Правил дорожнього руху.

 

Спілкуючись з 19-річним кермувальником, правоохоронці з’ясували, що у нього відсутні документи на право керування транспортним засобом. Під час оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення співробітники поліції помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Поліцейські запропонували пройти обстеження за допомогою алкотестера, але водій відмовився.

Щоб уникнути адміністративної відповідальності порушник запропонував правоохоронцям неправомірну вигоду. Поліцейські відмовилися від грошей і попередили чоловіка про неприпустимість протиправної поведінки та передбачену законодавством кримінальну відповідальність.

Проігнорувавши застереження поліцейських, зловмисник поклав кошти до службового автомобіля. Правоохоронці зафіксували неправомірні дії, повідомили керівництво та викликали на місце події слідчо-оперативну групу Вижницького районного відділу поліції.

На правопорушника поліцейські склали адміністративні матеріали за статтями 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами), 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За фактом надання неправомірної вигоди співробітникам поліції слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

 
 
 

peredplata