У Чернівцях пасажир поскаржився, що впав з тролейбуса з дитиною на руках: у ЧТУ це назвали фейком.

 
У Чернівцях заступник гендиректора обласної філармонії повідомив про інцидент у тролейбусі, який, за його словами, трапився сьогодні.

За словами Юрія Гавриляка, він, тримаючи дитину на руках, упав з тролейбуса, після чого зіткнувся із хамством працівників Чернівецького тролейбусного управління. Про цю пригоду Гавриляк написав на своїй сторінці у Facebook.

“О 8.00 я чекав на тролейбус на зупинці Олександра Щербанюка у напрямку центру, з донькою на руках. Приїхав тролейбус 3А №374. Крім мене з дітьми не було нікого, але в тролейбус зайшли двоє молодих чоловіків та чотири жінки похилого віку. Коли я підійшов до входу, кондукторка сказала: “Ще одна людина”. Я спокійно почав заходити до тролейбуса. В цей час водій закрив вхідні двері і почав їхати. Я не встиг ні зайти, ні вийти. Мені защемило дверима ногу. Я з донькою на руках упав, мене протягнуло кілька метрів, після чого тролейбус зупинився. Дякувати Богу, ніхто не постраждав, донька злякалась, а я забруднився”, – написав пан Юрій.

Чоловік обурився, що замість вибачення він у свій бік почув лайку.

“Замість того, щоб вибачитись та запитати, чи все з нами добре, від водія та кондуктора я почув велику порцію лайки у свій бік. Після чого просто закрили двері і поїхали, ніби нічого і не було”, – повідомив пан Юрій.

У Чернівецькому тролейбусному управлінні відреагували на це повідомлення, зазначивши, що це – фейк.

“Даний тролейбус, так як був закуплений вживаним в Чехії, обладнаний засобами безпеки згідно нормативів ЄС. Перед закриттям дверей лунає звуковий попереджувальний сигнал, який неможливо не почути. Двері обладнані блокуванням, яке не дозволить розпочати рух доки двері не закриті і так само не дозволить їх відкрити до повної зупинки тролейбуса” – йдеться у дописі ЧТУ у соцмережі.

Виконувач обов’язків начальника ЧТУ Михайло Олексюк обурений діями пасажира.

“Я спілкувався з водієм. Він пояснив, що чоловік намагався сісти у тролейбусах тоді, коли вже не було сидячих місць, а водій починав зачиняти двері. Пасажир тоді поставив ногу на підніжку і водій справді затис його ногу, він це визнав. Але запевнив, що відчини в двері та вибачився. Поїхати і протягнути чоловіка на кілька метрів тролейбус не міг, бо він не рушає, якщо двері не зачинені. Дитина була на руках у жінки, а не у чоловіка. Для чого чоловік зробив цей неправдивий допис не знаю. Ми зробили при журналістах привеслюдний експеримент і показали, що тролейбус не рушає, доки двері не зачинені”, – пояснив Михайло Олексюк.

peredplata