Мунтяна будуть судити у лютому

 

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили слідство у справі щодо колишнього голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, якого підозрюють в отримання неправомірної вигоди в сумі 180 тис доларів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби САП

“У рамках досудового розслідування встановлено, що у липні 2019 року очільник Чернівецької облради висловив прохання одному із підприємців Чернівецької області надати йому неправомірну вигоду у сумі 400 тис. доларів США за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу. У подальшому, з серпня по жовтень 2019 року, правоохоронцями було задокументовано факт отримання посадовцем частини обумовлених коштів, а саме 180 тис. доларів США”, – йдеться у повідомленні.

“У лютому 2020 року за дорученням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури голові ОДА вручено повідомлення про підозру, передбаченого ч.4 ст.368 КК України. Також про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.369 КК України, повідомлено і приватному підприємцю. На сьогодні матеріали справи відкрито підозрюваним та їхнім захисникам. Після ознайомлення з матеріалами обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті”, – повідомила прес-служба САП.

“Разом з цим повідомляємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду”, – зауважили у САП.

peredplata