На кордоні пострілами зупиняли “пачкарів”, які мали товару майже на півмільйона грн

Цими вихідними на Буковині прикордонники Чернівецького загону позбавили пачкарів майже 10 тисяч пачок сигарет різних марок на суму близько півмільйона гривень. Про це інформує пресслужба Чернівецького прикордонного загону.

Так, 27 лютого, в межах прикордонної смуги прикордонним нарядом відділу «Селятин» виявлено групу осіб, які несли до сусідньої Румунії п’ять імпровізованих наплічників. Побачивши охоронців кордону, до яких залишилося менш як 150 метрів, контрабандисти покинули свої ноші та почали втікати. Переслідуючи їх, правоохоронці здійснили ряд попереджувальних пострілів у повітря, однак це не зупинило правопорушників.

Як з’ясувалося згодом, пачкарі намагалися втекти разом з товаром. Проте, не розрахувавши свої сили правопорушники були змушені покинути сигарети. Щонайменше 15 хвилин прикордонному наряду знадобилося, щоб у лісі зібрати всі покинуті пакунки з тютюновими виробами.

Пошук причетних до контрабандної діяльності триває. Усі виявлені 9790 пачок сигарет без марок акцизного збору України невдовзі буде передано співробітникам Буковинської митниці.

 

 

peredplata