“Займався розбещенням неповнолітніх 20 років”, – сусідка підозрюваного у педофілії чернівчанина

3 квітня у Чернівцях затримали двох чоловіків, яких підозрюють у розбещенні неповнолітніх дівчат. Під час обшуків у квартирі вилучили фото та відео дитячої порнографії. Сусіди кажуть, що зверталися через крики з квартири впродовж декількох років. За інформацією поліції, останнє звернення було у 2017 році.

За словами сусідки 74-річного затриманого, він займався розбещенням неповнолітніх 20 років. Жінка відмовилася називати своє ім’я. За її словами, з квартири було чути крики дітей, а у вікнах видно, що чоловік розбещував неповнолітніх. Розповідає, що сусіди неодноразово викликали поліцію.

“Поліцейські приїжджали, стукали у двері. Він (власник квартири — ред.) не відчиняв. Через двері кричав їм, щоб йшли до тих, хто їх викликав”, — розповідає жінка.

Сусідка каже, чоловік показував пенсіонерам у дворі фото та відео порнографії та “любив похизуватися”.

У поліції у відповідь на запит Суспільного повідомили, що від сусідів за сім років було вісім скарг. У 2011 році була заява про погрози фізичною розправою з боку підозрюваного. Впродовж 2011-2014 років було шість скарг щодо порушення тиші в помешканні. У 2017 році сусіди звернулися через аморальну поведінку чернівчанина.

Проводити обшук у його квартирі не було підстав. Без рішення суду поліція може потрапити у приватне житло лише у разі, якщо злочин загрожує життю людей всередині. Або ж копи рятують людей під час надзвичайних ситуацій або переслідують підозрюваних у злочині.

Наразі підозрюваний перебуває у слідчому ізоляторі. Він може вийти під заставу у два мільйони гривень. На запитання журналістів Суспільного, чи вважає себе винним, у суді він змовчав. Його адвокатка сказала, що чоловік відмовляється від коментарів.

Водночас у СІЗО перебуває його 66-річний товариш, якого також підозрюють у розбещенні неповнолітніх. Він виявився викладачем місцевого коледжу. Щодо нього до поліції скарг та повідомлень не надходило.

Джерело: Суспільне Буковина

peredplata