Упродовж доби шахраї ошукали буковинців на суму понад 210 тисяч гривень

У двох випадках зловмисники діяли за схемою «ваш родич у біді», ще в одному – представилися співробітниками банку. За вказаними фактами поліцейські наразі проводять досудові розслідування. Правоохоронці закликають буковинців бути більш обачними, ретельно перевіряти інформацію, яку повідомляють невідомі співрозмовники, та не передавати гроші незнайомцям.

25 квітня співробітники відділення поліції № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції зареєстрували три звернення, що стосувалися шахрайських дій.

Зокрема, 80-річна жителька міста Сторожинець повідомила, що вранці цього дня до неї зателефонував невідомий чоловік і сказав, що її син потрапив у ДТП і потребує допомоги. Довірившись незнайомцю, пенсіонерка не стала перевіряти отриману інформацію та власноруч передала зловмиснику гроші в різній іноземній валюті в сумі, еквівалентній більше 160 тисяч гривень.

З аналогічним повідомленням звернувся до поліції і 82-річний сторожинчанин. Пенсіонер розповів, що вночі йому зателефонував незнайомий чоловік, який представився працівником правоохоронних органів. Співрозмовник повідомив, що внук заявника потрапив у ДТП і необхідно терміново передати кошти, щоб допомогти йому. Буковинець повірив невідомому та передав 30 тисяч гривень.

Ще однією жертвою шахраїв стала 40-річна жінка. Видаючи себе за співробітників служби безпеки банку, зловмисники дізналися в потерпілої реквізити банківської карти й заволоділи наявними на рахунку коштами. Внаслідок протиправних дій жінка втратила більше 20 тисяч гривень.

За всіма вказаними фактами співробітники відділення поліції № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та встановлюють осіб, причетних до цих правопорушень.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata