На злодіях шапки горять?

Перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Богдан Ковалюк заперечив інформацію про те, що він є фігурантом справи щодо отримання посадовцем “будинку з левами” неправомірної вигоди.

Як повідомляє molbuk.ua, про це Ковалюк сказав у коментарі Суспільному.

“Це виключно інформаційна провокація окремої групи людей. Я не фігурую в ухвалі суду, окрім як в преамбулі”, – сказав Ковалюк.

Водночас посадовець ОДА Юрій Мінько також прокоментував обшуки та провадження щодо хабаря. Як зазначає Суспільне, його підозрюють в отриманні 600 тисяч гривень за допомогу в укладенні договору підряду. Посадовець каже, що про провадження щодо себе дізнався з ухвали суду, а обставини обшуків йому незрозумілі.

Обшуки проводили у його кабінеті та вдома. За словами Мінька, вилучили сімейні грошові збереження, деякі документи та записник. Про події, щодо яких проводять розслідування, нічого не знає.

“Вилучили незначну суму коштів. Але документів, які стосуються справи, не виявили, бо таких фактів немає”, — каже він.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях правоохоронці повідомили про підозру у отриманні неправомірної вигоди посадовцеві Чернівецької обласної державної адміністрації.

За даними слідства, посадовець вимагав та одержав від підприємця неправомірну вигоду в розмірі 6% від суми виконаних будівельних робіт, що складає 600 тисяч гривень. З листопада 2020 по квітень 2021 року вказану суму було перераховано на банківський рахунок одного з товариств, на яке вказав посадовець.

peredplata