Прокуратура оскаржила м’яке покарання за торгівлю наркотиками – буковинця засуджено до 9 років позбавлення волі

Колегія суддів Чернівецького апеляційного суду задовольнила апеляційну скаргу обласної прокуратури на вирок Шевченківського районного суду м. Чернівці, щодо невідповідності призначеного покарання буковинцю за вчинення ним кримінального правопорушення, пов’язаного з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 КК України). 

Так, у червні минулого року, під час санкціонованих обшуків в транспортному засобі та орендованому гаражному приміщенні на території обласного центру правоохоронці виявили та вилучили майже 90 грам висушеного канабісу, 110 грам фрагментів грибів, які є особливо небезпечною психотропною речовиною, майже 400 грам амфетаміну, 341 грам PVP та інші небезпечні наркотичні засоби та психотропні речовини в особливо великих розмірах.

За даними слідства вказаною незаконною діяльністю займався 23-річний місцевий житель, який зберігав наркотики та в подальшому збував їх мешканцям Чернівців методом закладки. 

Про це інформує Чернівецька обласна прокуратура.

Вироком Шевченківського районного суду м. Чернівці його засуджено із застосуванням ст. 69 КК України до 5 років обмеження волі.

У зв’язку із невідповідністю призначеного покарання тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та призначенням надто м’якого покаранням для обвинуваченого, прокурор оскаржив вирок в апеляційному порядку.

Вирок суду першої інстанції – скасовано та ухвалено новий, відповідно до якого чоловіку призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

peredplata