Обороняючись вбила батька: слідчі поліції перекваліфікували статтю щодо буковинки

 На Буковині слідчі поліції перекваліфікували статтю щодо жінки, яка нанесла смертельне поранення батькові.

Про це інформує відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Нагадаємо, ввечері 15 травня на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що час виїзду на виклик про нанесення тілесних ушкоджень у село Валява медики констатували смерть чоловіка. Правоохоронці за цим фактом розпочали кримінальне провадження.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці встановили додаткові обставини виникнення конфлікту. Того вечора між 29-річною жінкою та її  61-річним батьком виникла суперечка. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, буковинець наніс декілька ударів металевим предметом по ногах доньки. Обороняючись, жінка у свою чергу вдарила батька ножем у груди. Від отриманої травми потерпілий помер на території власного помешкання.

Враховуючи нові обставини вчинення кримінального правопорушення, слідчі поліції перекваліфікували статтю на 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці затримали жінку в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Затримана наразі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. А чотирьох її неповнолітніх дітей, які стали свідками конфлікту, наразі оглядають медики та психологи.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури звернулися до суду із клопотанням про обрання затриманій запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Буковинка раніше відбувала покарання за вчинення аналогічного злочину.

Проводиться досудове розслідування. Порушниці загрожує до десяти років позбавлення волі.

 

peredplata