Чернівецька область: протягом вихідних рятувальники ліквідували 8 пожеж

Чернівецька область: протягом вихідних рятувальники ліквідували 8 пожеж

Про це інформує Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області.

15 травня на спецлінію «101» надійшло повідомлення про пожежу в літній кухні, що в  с. Дяківці Герцаївської ТГ Чернівецького району. Пожежа виникла внаслідок короткого замкнення електромережі.Побачивши, як з вікон будівлі йде густий дим власники оселі викликали рятувальників. Площа пожежі склала 20 кв.м. Вогнеборці 13 державної пожежно-рятувальної частини м. Герца прибувши на місце події ліквідували пожежу. Внаслідок пожежі вогнем знищено покриття та перекриття будівлі, а також речі домашнього вжитку.

16 травня пожежа виникла в с. Рукшин Рукшинської ТГ Дністровського району, де горів житловий будинок. Причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем під час паління. Ймовірно, чоловік запаливши цигарку приліг відпочити та заснув, недопалок випав з його рук у постільні речі, що спричинило їх загорання в подальшому вогонь поширився по кімнаті. Густий дим з вікон будинку помітили сусіди та одразу кинулися на порятунок власника будинку. Чоловіка вивели у безпечне місце та викликали рятувальників. Пожежу було ліквідовано вогнеборцями 7 державної пожежно-рятувальної частини м. Хотин на площі 70 кв.м. Внаслідок пожежі вогнем знищено покриття та речі домашнього вжитку.

Окрім цих пожеж рятувальники ліквідували ще 3 пожежі на відкритій території, де горіла суха трава. Пожежі мали місце у Дністровському та Вижницькому районах. Загальна площа знищеної трави склала понад 2 га.

 

 

peredplata