Англія вдруге розгромила Сербію в матчі головних конкурентів України у відборі молодіжного Євро: таблиця

Після двох очних зустрічей — 12:1 на користь англійців.

Триває кваліфікація на молодіжне Євро-2025 з футболу. Змагання в групі F, у якій виступає Україна, продовжилися матчем “молодіжок” Сербії та Англії.

Серби та цьогорічні чемпіони Європи англійці — головні переслідувачі України в групі. “Синьо-жовті” за підсумками ігрового дня п’ятниці, 17 листопада, відірвалися від обох суперників на шість очок, розгромивши Люксембург (4:0).

Визначити, хто посідатиме друге місце, Сербія та Англія визначали на полі в Бачці-Тополі. У нинішньому відборі команди зустрічалися між собою вже вдруге — після розгрому Сербії у жовтневому матчі (9:1).

Як пройшов матч Сербія — Англія?

  • Вже на 19-й хвилині англійці мали перевагу в два голи над суперником. Дубль у складі гостей оформив хавбек Джеймс Макеті, що на клубному рівні представляє “Шеффілд Юнайтед”.
  • Остаточний, розгромний рахунок після перерви зафіксував Гарві Елліот з “Ліверпуля”. Асистував хавбеку Ноні Мадуеке, партнер Михайла Мудрика в складі “Челсі”.
  • Сербія за матч не завдавала ударів у площину воріт суперника. Натомість рахунок міг збільшитися на користь Англії, коли форвард Джей Стенсфілд наприкінці матчу поцілив у стійку.

Кваліфікація Євро-2025 (U21). Груповий раунд

Сербія — Англія 0:3

Голи: Макеті, 5, 19, Елліотт, 55

 

 

Англія скоротила відставання від України на чолі групи F до трьох очок. Сербія після своєї другої поразки із шістьма очками залишається третьою.

Із 17 забитими голами Англія також зрівнялася з Норвегією в статусі найрезультативнішої команди нинішньої кваліфікації.

Група F. Турнірна таблиця

  1. Україна — 12 очок (4 матчі), 11:2 (різниця голів)
  2. Англія — 9 (4), 17:4
  3. Сербія — 6 (4), 5:13
  4. Люксембург — 3 (5), 3:13
  5. Північна Ірландія — 3 (4), 2:4
  6. Азербайджан — 3 (3), 3:5

Кваліфікація Євро-2025: що відомо?

  • Єдиної поразки у нинішньому відбору Англії завдала саме Україна — 3:2 на полі в словацьких Кошицях.
  • Збірна Англії — чинний чемпіон молодіжного Євро. Цього року команда здобула свій третій (та перший — з 1984 року) континентальний титул.
  • Україна проведе наступний матч відбору у вівторок, 21 листопада, проти однолітків з Азербайджану. Початок зустрічі в іспанській Мурсії — о 20:00 за київським часом.

peredplata