На Буковині тривають затримання хабарників: чим більше їх затримують, тим більше вони беруть мзду

Реєстрові хабарники

На Буковині не зупиняються затримання хабарників у державних структурах. Створюється враження, що хабарники ведуть війну з правоохоронцями. Чим більше останні затримують здирників, тим ті наперекір всім беруть мзду.

Недавно газета «Час» писала, що у квітні було затримано кілька десятків хапуг у Чернівецькій області. Серед них дуже високі чини з ОДА та РДА.

У травні не зменшилася їхня кількість. Хоча посадами та рангами трохи поступилися.

Хабарники з Держпраці

Зокрема, в останні дні травня на хабарі у сумі 1000 євро впіймали начальника відділу управління держпраці у Чернівецькій області.

Цей 46-річний чиновник вимагав від підприємця 1000 євро за непритягнення до відповідальності за порушення трудового законодавства.

Сьогодні управління Держпраці стало розсадником хабарництва. Зимою за такою ж статтею там затримали подібних посадовців. Але справу не довели до логічного завершення, тому там відчули безкарність і продовжують брати хабарі.

Хабарник адвокат з Хотина

Впіймали його за те, що отримав 700 євро. Обіцяв за цю суму вплинути на суддю, аби громадянин уникнув покарання за водіння авта у стані наркотичного сп’яніння.

Нагадаємо, що місяць тому на подібному злочині у Чернівцях затримали подібного адвоката, який обіцяв також вплинути на суддю. І також там були наркотики.

Хапуги-адвокати не понесли жодного покарання. Тому й продовжують брати хабарі і носити їх суддям.

Вже пора й суддів затримувати.

Підозра голові РДА

Раніше повідомлялося про обшуки у голови Чернівецької РДА Дмитра Козарійчука. Раніше він працював в органах прокуратури на Буковині, у Львові. І саме правоохоронці Львова проводили обшуки.

Зараз слідчі не можуть вручити голові РДА повістку. Вдома, у Заставні, та на робочому місці його нема, а поліції надсилають довідки про хворобу.

Хотіли вручити повістку голові ОДА як безпосередньому керівникові голови РДА. Але Осачук не впустив слідчих до свого кабінету. Також перший заступник  голови ОДА Богдан Ковалюк не захотів взяти повістку. До речі, у нього також проводили обшуки недавно.

Тільки керівник апарату ОДА Сергій Нежурбіда з труднощами зареєстрував повістку.

Нагадаємо, що голову РДА Дмитра Козарійчука підозрюють у вимаганні хабарів у особливо великих розмірах. Кажуть, що вдома знайшли мічені купюри.

Досі від посади голови РДА не відсторонили.

Голова ОДА вважає, що це не він має зробити, а президент Зеленський, який його призначив головою Чернівецької РДА.

Лікар-хабародавець

Генерального директора Чернівецького перинатального центру Дмитра Манчуленка впіймали на дачі хабаря. Він пропонував чиновнику з облради 1200 доларів США, аби той вирішив питання про укладання з ним безстрокового трудового договору.

Ще у квітні Манчуленка відсторонили від посади до 9 червня.

Але не звільнили.

Тож скоро він повернеться до роботи.

Висновки

Жоден хабарник не покараний. Тому вони брали, беруть і будуть брати хабарі.

(Далі буде)

Петро Кобевко

peredplata