На Буковині поліція проводить операцію “МАК”

З 1-го червня на території Буковини в рамках загальнодержавної операції «МАК» поліція проводить заходи, спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів їх надходження до споживачів наркотиків. Про це інформує Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 
Так, здійснюючи комплекс оперативно-профілактичних заходів, співробітники Кіцманського відділу поліції задокументували протиправні дії 30-річного буковинця.
 
Правоохоронці з’ясували, що житель села Шипинці незаконно вирощував на території свого господарства нарковмісні рослини.
 
У порушника поліцейські вилучили понад 120 кущів конопель та направили їх на експертизу до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.
 
За вказаним фактом правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.
 
Пам’ятайте: відповідно до статті 106-2 (Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель) Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до 10 рослин – тягнуть за собою накладення штрафу до 1,7 тисячі гривень з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.
 
Відповідно до статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин, караються, зокрема, обмеженням волі на строк до трьох років.
 
Поліцейські закликають громадян бути законослухняними та дотримуватись чинного законодавства, а у випадку виявлення посівів нарковмісних рослин – повідомляти на спецлінію «102».
 
 

peredplata