На Кіцманщині чоловік вирощував наркотичні рослини

У жителя Буковини поліцейські вилучили майже дві сотні незаконно вирощених рослин конопель.

Окрім цього, на території господарства порушника оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю в Чернівецькій області виявили речовину, схожу на канабіс і пристрій для вживання наркотичних засобів. За фактом викритого правопорушення слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.

 

Вчора, 26 липня, під час проведення оперативно-профілактичних заходів щодо виявлення нелегального вирощування нарковмісних рослин, співробітники територіального підрозділу Управління боротьби з наркозлочинністю НПУ та відділення поліції № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького райуправління поліції задокументували протиправні дії 35-річного жителя села Стрілецький Кут.

Отримавши від чоловіка згоду на огляд присадибної ділянки, правоохоронці виявили там незаконний посів конопель. Загалом поліцейські вилучили 179 цих нарковмісних рослин.

Продовжуючи огляд господарства, співробітники поліції вилучили на горищі будинку та в підсобному приміщенні приблизно 400 грамів речовини, схожої на канабіс, і пристрій для його вживання. Усе вилучене правоохоронці направили на експертизу до Чернівецького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Слідчі поліції внесли відомості про правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 2 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata