У Кабулі озброєні люди відібрали в українців літак – МЗС

Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін розповів про евакуацію українців з аеропорту Кабула, а також про те, що озброєні люди відібрали в українців евакуаційний літак.

Джерело: Єнін у коментарі Громадському радіо

Пряма мова: “Минулої неділі наш літак захопили інші люди. Вони були озброєні, у тому числі вогнепальною зброєю.

У вівторок у нас фактично вкрали літак – він вилетів в Іран з невідомою групою пасажирів на борту замість того, щоб вивезти українців.

Наші наступні три спроби з евакуації громадян теж не були успішними, оскільки нашим пасажирам не вдавалося потрапити на територію аеропорту”.

Деталі: Єнін зазначив, що останній тиждень уся дипломатична служба на чолі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою працювала у режимі “краш-тесту”.

Передісторія

  • У аеропорту Борисполя приземливсялітак, в якому перебувають 98 осіб, евакуйованих з Афганістану, з них 27 українці.
  • 22 серпня в аеропорту “Бориспіль” приземлився другий евакуаційний борт України, що доправив людей з Кабула до Києва.
  • Військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних Сил евакуював з Афганістану 83 особи, зокрема 31 українця, а також громадян інших держав. Серед українських громадян – 12 осіб, які перебували на військовій базі поблизу Кабула. Також серед евакуйованих – представники міжнародних медіа та громадських організацій.
  • У ніч на 16 серпня український літак евакуював із Кабула 79 осіб – 8 українців та громадян інших країн, в тому числі Афганістану.

джерело:УП

peredplata