Двом працівникам Чернівецької міськради повідомлено про підозру за несанкціоноване копіювання інформації з обмеженим доступом

За матеріалами СБУ повідомлено про підозру двом працівникам Чернівецької міськради

 За матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру двом працівникам Департаменту урбаністики та архітектури Чернівецької міської ради, причетним до несанкціонованого копіювання інформації з обмеженим доступом.

Нагадаємо, навесні поточного року оперативники СБУ встановили, що посадовці міськради скопіювали електронні документи з обмеженим доступом і протягом кількох років зберігали їх на сервері, доступному для осіб, які не мають дозволу на ознайомлення з такими даними.

Ці документи мають гриф «Для службового користування». Вони повинні зберігатися відповідно до нормативних документів, оскільки містять інформацію про об’єкти критичної інфраструктури міста. А такі дані можуть становити інтерес для спецслужб іноземних держав і використовуватися для проведення диверсійних і терористичних актів.

Наразі керівнику одного з підрозділів департаменту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї), а провідному спеціалісту – за ч.1 ст.361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України.

Викриття правопорушення проводилось Управлінням СБУ в Чернівецькій області спільно з  відділом протидії кіберзлочинам Нацполіції за процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури.

Джерело: пресслужба СБУ в Чернівецькій області

peredplata