Привласнення понад 1,3 млн грн, виділених на ремонт гірської дороги на Буковині  – судитимуть підрядника та інженера технагляду

 

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо директора приватного товариства та інженера технагляду, які зловживаючи службовим становищем привласнили бюджетні кошти та підробили офіційні документи (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства,  підрядник, зловживаючи службовим становищем, вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт неправдиві відомості щодо обсягу та вартості цих робіт, а інженер з технічного нагляду –  підписав та скріпив печаткою зазначені документи, внаслідок чого їм безпідставно було виплачено понад 1,3 млн грн бюджетних коштів.

Аварійно-відновлювальні роботи дорожнього покриття здійснювались в одному з гірських сіл колишнього Путильського району, де в червні 2020 року від проливних дощів розмило дорогу. Сільська рада уклала договір з товариством з обмеженою відповідальністю та інженером з технічного нагляду щодо виконання аварійно-відновлювальних робіт на загальну суму понад 5 млн грн.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювало Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

peredplata