У Чернівецькій області затримали чоловіка за намагання перевезти контрабанди на суму понад чверть мільйона гривень

Житель Хмельниччини намагався завезти на територію Чернівецької області для продажу більше 5,5 тисяч пачок тютюнових виробів, майже 300 літрів спиртних напоїв і приблизно пів центнера тютюну. Вказані підакцизні товари були невідомого походження та не мали марок акцизного податку України.

Вантажний автомобіль «Mercedes-Benz 308» правоохоронці зупинили на стаціонарній дорожній поліцейській станції в місті Новодністровськ. Під час перевірки документів 46-річного водія, який є жителем Хмельницької області, поліцейські помітили в транспортному засобі ящики з сигаретами. Оскільки кермувальник не дозволив оглянути вантаж і законність його транспортування, співробітники поліції опечатали та вилучили автівку.

Отримавши ухвалу слідчого судді, співробітники відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського районного відділу поліції здійснили у вилученій вантажівці санкціонований обшук.

За результатами проведених слідчих дій правоохоронці вилучили:

  • 4056 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку України та з логотипами відомих виробників сигарет;
  • 280 літрів спиртних напоїв у пластиковій тарі різного об’єму;
  • 46 кілограмів тютюну.

Порушник розповів, що мав намір продати вантаж на ринку. Також поліцейські з’ясували, що в Новодністровську чоловік винаймав гараж для незаконного зберігання свого товару. З орендованого приміщення правоохоронці вилучили ще 1,5 тисячі пачок сигарет невідомого походження.

Наразі слідчі поліції проводять за цим фактом досудове розслідування, розпочате за ознаками частини 1 статті 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Поліцейські вирішують питання про накладення арешту на вилучене майно та з’ясовують усі обставини кримінального правопорушення.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata