Розкрадання майже 3 млн грн під час ремонту доріг – на Буковині судитимуть підрядника та двох інженерів з технагляду

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури передано до суду обвинувальні акти стосовно підрядника та двох інженерів з технічного нагляду, які привласнили бюджетні кошти, підробили та використали офіційні документи (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, підрядник зловживаючи службовим становищем, вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт неправдиві відомості щодо обсягу та вартості цих робіт, а інженери з технічного нагляду підписали та скріпили печаткою зазначені документи, внаслідок чого безпідставно було виплачено майже 3 млнгрн бюджетних коштів.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

Аварійно-відновлювальні роботи дорожнього покриття здійснювались у гірських селах колишнього Путильського району,де в червні 2020 року від проливних дощів розмило дорогу.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі  Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області за оперативного супроводу Служби безпекиУкраїни в Чернівецькій області та Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

peredplata