На Буковині нетверезий водій збив насмерть чоловіка в інвалідному візку

У селищі Мамаївці в результаті ДТП загинув чоловік, який пересувався на інвалідному візку. Ще один буковинець постраждав під час зіткнення автомобіля з електроопорою у селищі Глибока Чернівецького району. За цими фактами правоохоронці проводять досудові розслідування.
Про це інформує Відділ комунікації поліції Чернівецької області.  
 

30 січня до поліції надійшло повідомлення про те, що у селищі Мамаївці невідомий водій автомобіля «Audi» темно-синього кольору здійснив наїзд на чоловіка, який рухався на інвалідному візку, та втік з місця події.

Одразу на місце аварії виїхали співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області й оперативна група відділення №2 (м. Кіцмань) Чернівецького районного управління поліції. Поліцейські попередньо встановили, що водій «Audi-100» не впорався з керуванням і наїхав на 61-річного буковинця, який рухався на інвалідному візку. Кермувальник не зупинився та поїхав у невідомому напрямку. Від отриманих під час ДТП тілесних ушкоджень постраждалий загинув на місці аварії.

За результатами першочергових слідчо-розшукових заходів співробітники територіального підрозділу Чернівецького РУП та поліції охорони оперативно встановили та затримали водія іномарки в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився 32-річний місцевий житель, який на момент скоєння аварії перебував у стані  алкогольного сп’яніння.

За вказаним фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження, передбачене статтею 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Ще одна аварія сталася цього дня у селищі Глибока. За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група відділення №5 (смт Глибока) Чернівецького районного управління поліції.

Правоохоронці встановили, що 31-річний житель села Старий Вовчинець, керуючи автомобілем «BMW», не впорався з керуванням, виїхав за межі дороги та зіткнувся з електроопорою.

Внаслідок ДТП водій отримав травму голови. У чоловіка медики діагностували перелом склепіння черепа.

Слідчі поліції внесли відомості про вказану автопригоду до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікуючими ознаками частини 1 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

 

peredplata