На Буковині керівник паспортного столу у змові з касиром “заробляла” на клієнтах

Заволодіння коштами клієнтів паспортного столу – на Буковині посадовій особі міграційної служби та її спільниці висунуто нову підозру. 

Про це інформує Чернівецька обласна прокуратура. 

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури начальниці одного з районних відділів управління Державної міграційної служби в Чернівецькій області та її пособниці, касиру приватного підприємства, повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 191 КК України).
За даними слідства, посадова особа зловживаючи своїм службовим становищем організували схему незаконного збагачення шляхом одержання від клієнтів коштів за оформленням паспортів у розмірі більшому від офіційно затвердженого. На даний час зібрано достатньо доказів заволодіння цим керівником із залученням пособниці коштами 19 громадян, які зверталися за послугами до відділу УДМС в Чернівецькій області.
Судом обрано підозрюваним запобіжні заходи у виді домашнього арешту.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі п’ятого слідчого відділу (з дислокацією у м. Чернівці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.
Нагадаємо, що у Сторожинецькому районному суді Чернівецької області триває судовий розгляд кримінального провадження за фактом заволодіння цими ж особами коштами ще 36 громадян.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

peredplata