Пропонував поліцейським хабаря за уникнення відповідальності: буковинцю загрожує 4 роки тюрми

У місті Хотин чоловік намагався уникнути відповідальності за вчинення домашнього насильства та запропонував гроші співробітникам поліції. Правоохоронці відмовилися від коштів та зафіксували протиправні дії буковинця. За скоєне йому загрожує до чотирьох років обмеження волі.

Патрулюючи територію обслуговування, співробітники сектору  реагування відділення № 2 (м. Хотин) Дністровського районного відділу поліції отримали повідомлення про сімейну сварку та  виїхали на виклик для перевірки.

Під час складання протоколу за статтею 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення 33-річний кривдник запропонував поліцейським гроші, щоб уникнути відповідальності.

На попередження про незаконність таких дій він не реагував. Чоловік поклав кошти на заднє сидіння службового автомобіля працівників поліції.

Спробу підкупу службових осіб зафіксувала слідчо-оперативна група Дністровського районного відділу поліції.

Слідчі поліції зібрали достатньо доказів протиправних дій порушника та за процесуального керівництва Дністровської окружної прокуратури матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скерували до суду. Чоловік обвинувачується у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata