Нетверезий буковинець пропонував поліцейським хабар, тепер йому загрожує до 4 років тюрми

Таким чином нетверезий водій намагався уникнути адміністративної відповідальності. За спробу підкупу службових осіб чоловікові загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Увечері 3 лютого під час патрулювання вулиць села Їжівці, працівники відділення №1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції виявили водія автомобіля «ВАЗ-21099», який порушив Правила дорожнього руху. Порушником виявився 27-річний житель селища Красноїльськ.

Під час спілкування з чоловіком поліцейські помітили у нього ознаки сп’яніння та запропонували пройти обстеження за допомогою алкотестера. Кермувальник після проходження обстеження, усвідомлюючи, що йому загрожує адміністративна відповідальність і позбавлення права керувати транспортними засобами, вирішив надати правоохоронцям неправомірну вигоду.

Працівники поліції відмовилися від грошей і попередили порушника про неприпустимість протиправної поведінки та передбачену законодавством кримінальну відповідальність.

Проігнорувавши застереження поліцейських, чоловік поклав кошти до службового автомобіля. Правоохоронці зафіксували неправомірні дії, повідомили керівництво та викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

Відносно порушника складено адміністративні матеріали за статтями 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) та 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі поліції внесли відомості про спробу підкупу правоохоронців до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією частини 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Наразі поліцейські вже повідомили порушнику про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення.

 

 

peredplata