Підсумки приватизації та оренди Чернівецької області за 8 місяців

Сьогодні ФДМУ є найбільшим орендодавцем нерухомості в Україні. Загальна площа державної нерухомості, яка сьогодні здається Фондом в оренду становить майже 8 млн м², а кількість діючих договорів оренди перевищує 14 тисяч.

За 8 місяців 2023 року до державного бюджету надійшло 511 млн грн. від оренди державного майна.

  Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернівецькій області забезпечило надходження до держбюджету від оренди державного майна понад 1,5 млн. гривень. Загалом в області здали в оренду майже 132 тис. м²

           У інвестменю з оренди Чернівецької області на найближчу перспективу – такі об’єкти, як приміщення нежитлової будівлі загальною площею 2 м² у м. Сокиряни; вбудоване приміщення загальною площею 44,1 м² у м. Чернівці;

приміщення їдальні, кафе площею 80,0 м² у м. Сторожинець, частина будівлі їдальні площею 97,2 м² у м. Вижниця.

З початку року ФДМУ уклав 1 133 нових договорів та провів понад 650 успішних орендних аукціонів.

Середнє зростання вартості активів з початку року відбулося у ході прозорої конкуренції у 3 рази. У торгах взяли участь понад 900 підприємців.

Для релокованого бізнесу існує окрема програма, яка дозволяє орендувати державне майно за пільговими умовами. Більш детально про це можна дізнатись за посиланням.

Інформацію про всі пропозиції оренди можна оглянути на сайті orenda.gov.ua, а також у нашому телеграм-каналі «Оренда в Україні».

У серпні сума переможних ставок на приватизаційних аукціонах об’єктів від ФДМУ сягнула 92,1 млн. грн. Фінальна вартість активів у понад 2,5 раза перевищила стартову ціну.

 Зокрема, від приватизації 5 об’єктів малої приватизації Чернівецької області, а саме: лабораторний корпус загальною площею 1420 м² та зовнішньо майданчикові мережі зв’язку у Чернівцях; ЄМК ДП “Вашківський спиртовий завод”; нежитлова будівля у Новоселиці; будівлі пансіонату «Зелені пагорби» (38 об’єктів) загальною площею 2878,00 м² у Вижницькому районі, до Державного бюджету України надійшло понад 8 млн. 245 тис. грн. (без ПДВ).

  На найближчий час Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернівецькій області планує виставити на аукціони об’єкт незавершеного будівництва – лазня у с. Гордівці Дністровського району, ЄМК державного підприємства «Завод «Електропобутприлад» у Чернівцях, будівлю передавального радіоцентру загальною площею 87,40 м² у с. Чагор.

Фонд держмайна активно працював над створенням нових інноваційних продуктів. Головний з них – Суверенний фонд. 1% державних стратегічних підприємств перейдуть в Суверенний Фонд. Ці активи мають стати лідерами та драйверами української економіки.

Другий головний продукт ФДМУ – Земельний банк, який буде здавати в оренду державну сільгоспземлю через прозорі онлайн-аукціони Прозорро.Продажі.

Розпочато формування складу Експертної ради при Фонді державного майна України з метою забезпечення фахового підходу у наданні консультативної та експертної підтримки, вивчення та підготовки пропозицій щодо ефективності регулювання у сфері оцінки майна. Детальніше про механізм – https://bit.ly/3PBeoPj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

peredplata