Зʼявилася інформація, яка кількість українських чоловіків не служить в армії, не платять податків і без роботи

В Україні перебуває близько 950 тисяч чоловіків, які підлягають мобілізації, та про яких державі невідомо нічого, окрім податкового номера. Вони не працюють, не платять податків, не служать у війську, тобто перебувають у тіні.

Про це розповіли на порталі “Українська правда”.

У статті сказано, що станом на початок 2024 року в Україні теоретично проживає 11,1 мільйона чоловіків, які підлягають мобілізації. Саме стільки чоловіків від 25 до 60 років мають реєстраційний номер платника податків (ІПН). Понад мільйон людей, 11% від усієї кількості, зараз служать у різних структурах Сил оборони. 

У повідомленні також сказано, що майже 3 мільйони чоловіків залишились на окупованих з 2014 року територіях, приблизно мільйон перебуває за кордоном і ще щонайменше 1,5 мільйона мають різні групи інвалідності.

“По суті, реально мобілізувати можна тільки дві категорії людей. Перша — орієнтовно 2,8 мільйона офіційно працевлаштованих людей і майже 0,6 мільйона активних ФОПів. Друга категорія — це чоловіки, які перебувають в Україні, однак про яких державі не відомо взагалі нічого, крім ІПН: вони ніде не працюють, не платять податків, не служать у війську тощо. Вони просто є. І їх ціла армія — майже 950 тисяч”, — йдеться в статті.

У виданні повідомляють, що реально мобілізувати можна близько 4,5 млн українців. А заступник глави Офісу Президента Ростислав Шурма заявив, що у тилу 4 або 5 осіб мають працювати на одного мобілізованого. Тож потрібно забронювати від мобілізації до 2 млн осіб, щоб мобілізувати 500 тисяч.

peredplata