Данія передала Україні всю свою артилерію

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Браво, мадам Фредеріксен! Данія передала Україні всю свою артилерію
А це десятки гранатометів і мінометів M252 Mortar, Tung Mortér M/10, десятки самохідних артустановок CAESAR (8×8), 76 самохідних гаубиць M109, 20 самохідних гаубиць ATMOS ізраїльського виробництва та багато іншої артилерійської техніки.
Данія передала Україні всю свою артилерію, розповіла прем’єр-міністр країни Метте Фредеріксен на Мюнхенській безпековій конференції. Як повідомляє газета Jyllands-Posten, вона розкритикувала країни Євросоюзу за те, що роблять для Києва недостатньо.
Фредеріксен зазначила, що у різних європейських країнах, як і раніше, є великі запаси боєприпасів та іншого військового обладнання. Вона закликала використати це обладнання для підтримки України у її боротьбі проти російської агресії.
“З нашого боку, ми пожертвували всю нашу артилерію. Мені шкода це говорити, друзі, але в Європі, як і раніше, є боєприпаси на складах”, — заявила Фредеріксен.
“Ми маємо гарантувати, що в суботу, до другої річниці початку війни, Україна отримає більше постачань. Конкретні постачання на суші”, – сказала вона. Йдеться про боєприпаси, артилерію, ракети великої дальності, безпілотників, винищувачів F-16.
Прем’єр Данії вважає, що у найближчій перспективі Євросоюз має передати Україні те, що їй потрібно, “а в довгостроковій перспективі Україну необхідно вітати в ЄС та оборонному альянсі НАТО”.

peredplata