У одного дядька в Бельгії у ангарах “завалялось” близько 100 танків Leopard 1 !

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-У зв’язку з війною в Україні бельский підприємець, збройний гендляр Фреді Верслус пригадав, що у нього в ангарах застоялося близько 100 танків Leopard 1. Ці танки стояли на озброєнні Бельгії. Якісь роки тому бельгійська армія “списала” їх, а Фреді Верслус купив ці танки за символічну ціну з метою їх перепродажy в інші країни.
Зараз, коли на вершину інформаційних хвиль була піднята тема поставок танків Україні, Фреді Верслус згадав про свої недопродані танки Leopard 1 і запропонував бельгійському уряду викупити їх назад для передачі Україні. Однак міноборони Бельгії відмовило підприємцю і заявило, що танки непридатні для використання, їх треба модернізувати і вкласти купу грошей. Фреді Верслус погодився – танки необхідно модернізувати аби їх передати в Україну. Але зненацька Фреді пощастило, його танками зацікавились в Нідерландах, Великобританії і Швеції. Там зголосились придбати у Фреді Верслусa танки, модернізувати їх і передати Україні.
Думки воєнних експертів розділились. Одні стверджують, що привести таку кількість танків у бойову готовність забере багато часу. Інші кажуть, що це реально і модернізовані танки дуже добре послужать Україні її боротьбі з російськими агресорами. Bони стверджують, що у Росії в теорії і на виставках є нові і хороші розробки танків, але Росія не може реалізувати ці проекти тa забезпечити ними свої війська. А модернізований танк Leopard 1 зможе дуже добре протистояти російським Т-90 і, тим більше, Т-72.
Якщо відомих українських доброчинців і меценатів Володимира Притулу, Петра Порошенка і кого там ще… зацікавить ця тема – скину координати Фреді Верслуса і допоможу в організації придбання і модернізації цих танків.
P.S. Про чутки, що Греція передасть Україні танки Leopard 2. Вони не підтвердились. Греція не має наміру долучатися до міжнародної “танкової коаліції” й передавати Україні Leopard 2, оскільки потребує ці машини для підтримки власної обороноздатності. Як повідомлялося, армія Греції має на озброєнні близько 350 танків Leopard 2.
Тим часом із Канади на територію України вивантажено перший танк Leopard 2.

peredplata