В Чернівцях ЖРЕП топить пенсіонерку?

В Чернівцях ЖРЕП топить пенсіонерку?До редакції газети «Час» у розпачі звернулась мешканка вул. Чапаєва, 53, що в Чернівцях, пенсіонерка Аспазія Перова. Вона розповіла, що працівники ЖРЕПу № 14 самовільно, без погодження з нею просвердлили діри у фасаді будинку, в якому розташована її квартира, і встановили водостічну трубу. Пані Аспазія переконує, що в результаті неякісного встановлення труби вода почала затікати в квартиру, стіни вразила вогкість, плінтус почорнів. Окрім того, у сусіда на другому поверсі балкон постійно затоплює, і є небезпека того, що він взагалі завалиться.

— Я неодноразово зверталась до ЖРЕПу, аби вони зняли трубу, — бідкається Аспазія Перова. – Зверталась і в районну раду, і в департамент житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради. Мали зняти ще у вересні 2012 року. Але робити це ніхто не поспішав. Тільки після того, як я звернулась напряму до Михайлішина, трубу зняли. У грудні. Але залишили коліно. З нього почало текти мені на стелю і сусідові на балкон. Куди я тільки не зверталась! І тільки два тижні тому нарешті те коліно зняли. Зате під вікнами залишили купу сміття і відмостки погано зробили. А тепер кажуть, що їх пошкодила я. Я ж жодних актів не підписувала, складали його без мене. Вони просто знущаються з людей. Спочатку нищать майно, а потім кажуть, що то я його знищила! Отож зараз мені не залишається нічого іншого, як за власні кошти зробити якісну відмостку.

Департамент житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради у своїй відповіді підтвердив, що у грудні 2012 року частину труб із зазначеного будинку було демонтовано. Однак під час сильних зливових дощів наявні жолоби не справляються з водовідведенням, внаслідок чого відбувається переливання через них води, що спричиняє замокання стіни на рівні другого поверху. Тому комунальникам було доручено демонтувати коліно, виконати ремонтні роботи та відновити водовідвідні елементи покрівлі.

Головний інженер ЖРЕП № 14 Лариса Запаранюк повідомила, що всі роботи їхнє підприємство виконало. Встановлення труби робили на клопотання сусідки Аспазії Перової. Але у зв’язку з тим, що не було технічної можливості встановлення конструкції біля балкону сусідки, вирішили робити з боку квартири пані Аспазії. Вона постійно була незгідна, повідомляють в ЖРЕПі. В результаті трубу зняли. Наразі в будинку є дві старі труби, якими й стікає вода. У ЖРЕПі кажуть, що жолоби почистили, стоки нормальні. Але додаткова труба була необхідна задля запобігання затіканням. А щодо вогкості у квартирі Аспазії Перової, то в підприємстві переконують, що було безліч комісій, які підтвердили, що стіна не мокра. То колись була погана відмостка. Нова ж була пошкоджена. Наразі жінка вирі-шила своїм коштом відновити пошкоджену відмостку.
Підготувала Надія ВІРНА

peredplata