Браво, Курт! Держсекретар США Ентоні Блінкен дістав чергового щигля по носі…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Браво, Курт! Держсекретар США Ентоні Блінкен дістав чергового щигля по носі… на цей раз від Курта Волкера
Учора Держсекретар США Ентоні Блінкен розпинався в Брюсселі у штаб-квартирі НАТО, що Вашингтон проти відправки закордонних військ в Україну, а також США виступають проти ударів України по інфраструктурі РФ.
Щодо першого питання – президент Франції Емануель Макрон заявив американському посланцю, що його слова стосовно дислокації іноземних військ в Україні є виваженими й добре продуманими і президент Франції не збирається змінювати свою позицію. Крім того ця ініціатива Франції не ставить на меті втягнути у війну увесь блок НАТО та задіювати 5 параграф Вашингтонського договору.
Стосовно другої вимоги Вашингтона – США проти ударів ЗСУ по території Росії. На це добрячого щигля Ентоні Блінкену “відвісив” його колишній колега, американський дипломат, колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер. Він зауважив, що заборони Заходу атакувати підприємства на території РФ є способом “воювати, коли одна рука зв’язана за спиною”.
Обмеження, які ставить нинішня адміністрація США перед Україною щодо атак на Росію, Волкер називає способом “воювати, коли одна рука зв’язана за спиною”.
“Це чесна гра – завдавати ударів по території Росії і , зокрема по ворожій інфраструктурі, це повністю відповідає дотриманню правил бойових дій”, – заявив американським ЗМІ Курт Волкер.
Також він зазначив, що Путін “повинен отримати сигнал, що він ніколи не виграє”. Натомість кожна затримка з фінансуванням на Заході може бути сприйнята в Кремлі як ознака браку рішучості.

peredplata