Прем\’єр-міністр Вликобританiї Девiд Камерон провiв телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путiним

Прем'єр-міністр Вликобританiї Девiд Камерон провiв телефонну розмову з президентом РФ Володимиром ПутiнимНаш спеціальний кореспондент у ЕС Ростислав Демчук передає:

-Щойно прем\’єр-міністр Вликобританiї Девiд Камерон провiв телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путiним. Agency EUROATLANTICA пропонує вашiй увазi вимоги якi висунув Девiд Камерон Володимиру Путiну. Тональнiсть Камерона в розмовi з Путiним менi особисто сподобалась.

\” Прем\’єр-міністр Девiд Камерон заявив президенту Путіну в цей вечір, що розстріл MH17 – це абсолютно неприпустиме явище. Докази того, що це зробили проросійські сепаратисти незаперечнi. Якщо Росія вважає що це не так, то вона повинна представити переконливі і достовірні контрдокази.

\” Прем\’єр-міністр дав зрозуміти Путiну, що нашими пріоритетами є: негайно доставити експертів на місце катастрофи, дозволити встановити і репатріювати жертви до їх родин, надати можливiсть фахiвцям зiбрати уci можливi докази, якi необхідні для розслідування цiє трагедiї. Прем\’єр-міністр наголосив, що сім\’ї 298 загиблих осіб повинні знати як проходить слiдство. Прем\’єр-міністр закликав президента Путіна використати свій вплив на проросійських сепаратистів звiльнити територiю, щоб забезпечити обстеження мiсця катастрофи. Затримка і обмеження додоступу мiжнародних iнспекторiв на мiсце трагедiї є абсолютно неприпустимими i не можуть мати жодного виправдання.

\” Прем\’єр-міністр зауважив, що трагедія стала можливою внаслідок дестабілізації становища у Східній Україні. G7 та ЄС неодноразово закликали президента Путіна припинити підтримку сепаратистів і працювати з рештою світу, аби знайти мирне вирішення проблеми. Проте нездатність Росії зробити це зробили свій внесок у цю жахливу трагедію.
______________________

Європейські міністри закордонних справ зустрінуться у вівторок в Брюсселі, щоб розглянути застосування подальші санкції відносно Росії з урахуванням її бездіяльнісостi щодо стабілізації становища у Східній Україні. Світ зараз впритулзаматиметься питанням України. Тому президент Путін повинен змінити курс і працювати, щоб забезпечити стабільність у Східній Україні.

peredplata