Pосійські представники Радбезу повині сидіти не в залі засідань Ради безпеки ООН, а на лаві підсудних.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Після жахливої і кривавої терористичної атаки Росії на дитячу лікарню Охмадит тяжко щось писати про якісь інші актуальні події у світі…

Але ті українці, які живуть, повинні жити і далі робити свою роботу. Постпред України в ООН Сергій Кислиця під час засідання Радбезу ООН зробив заяву, що російські представники Радбезу повині сидіти не в залі засідань Ради безпеки ООН, а на лаві підсудних. Звісно, Росія заблокує резолюцію сьогоднішнього засідання Радбезу ООН, але головне не це, головне, що про цей жахливий теракт довідався увесь світ. Якщо ООН змовчить, то, сподіваюсь, не змовчить НАТО.
Сьогодні у столиці США, у Вашингтоні розпочав роботу саміт НАТО, куди прибув і президент України Володимир Зеленський. У Вашингтоні його зустріла українська громада США. Володимир Зеленський та його дружина поклали житні та пшеничні колоски до меморіалу жертв Голодомору.
Під час саміту НАТО лідери країн Альянсу обов’язково будуть говорити і про напад на дитячу лікарню Охмадит у Києві, і про посилення підтримки України.
На жаль, колективний Захід не вміє, або не хоче запобігати все новим і новим злочинам Владіміра Путіна. Це обходиться Заходу додатковими мільярдами, а Україна платить життями своїх громадян.
Позавчора не було вільних F-16, з’явилися вчора. Вчора не було зайвих 7 систем ППО Patriot, сьогодні вони є.
Але сьогодні, крім них, потрібні вже ракети Tomahawk … завтра може бути знову запізно.
 

peredplata