Найшвидші і найсильніші: у військовій операції у Курській області беруть участь три бригади – Forbes

Київ перекинув на Курщину одну з найбільш оснащених бригад – 80-ту десантно-штурмову.

На неї покладалася функція жорстких і швидких атак на позиції противника.

Напередодні у Мережі можна було побачити відео, де у лавах ЗСУ стоять танки, БТРи, сапери й інженерна техніка. З відео варто зробити висновок, що це одна з перших атак ЗСУ, яка була здійснена на позиції ЗС РФ 6 серпня, повідомляє ресурс Forbes.

Не варто забувати і про наявність у строю американської бронетехніки Stryker, яка в основному перебуває у розпорядженні 80-ї бригади.

До останніх подій Київ уже здійснював рейди у глиб російської території, однак у них була задіяна невелика кількість бойовиків. Нова військова операція відрізняється тим, що у ній беруть участь щонайменше три бригади загальною кількістю до 6 тисяч військовослужбовців.

Мова може йти про 22-у, 80-у та 88-у бригади.

Експерти кажуть, що це вже не рейдерство, а справжнє “вторгнення”.

Водночас ЗСУ у майбутньому можуть протистояти угрупованню “Північ”, яке нараховує до 50 тисяч військовослужбовців рф. Однак зараз у боях на Харківщині беруть участь окупанти з “Півночі”. ЗСУ цілеспрямовано завдали удару у районі нечисленного угруповання “Північ”.

Джерело пише, що якщо противнику вдасться швидко перекинути окупантів з Харківщини на Курщину, то вони можуть витіснити ЗСУ зі своєї території. Однак, якщо супротивник сповільнюється, ЗСУ просунуться далі.

Джерело: “Диалог.UA”

peredplata