Атака на аеродром “Липецьк” в Росії: з’явилися супутникові знімки наслідків удару

 

В ніч проти 9 серпня ЗСУ вдарили по російському аеродрому “Липецьк”. Проєкт “Схеми” показав наслідки ударів українських військ по цьому об’єкту. 

На знімках можна побачити, що низка приміщень аеродрому, які могли використовуватись, як склади, повністю зруйновані, а на території, можливо, тривала масштабна пожежа. Крім того, на землі видно дві вирви, які можуть бути наслідком влучання ракет або дронів, які ЗСУ використовували для завдання ударів. 

“Вранці журналісти Радіо Свобода, з посиланням на поінформоване джерело, повідомляли, що на аеродромі “Липецьк” знаходились кілька десятків винищувачів, вертольоти та розміщувалися склади, де зберігалось понад 700 керованих авіабомб”, – додали у повідомленні.

Атака на аеродром “Липецьк”: що відомо

Як писав УНІАН, вночі 9 серпня дрони атакували аеродром у Липецькій області РФ. Через детонацію на території Липецького муніципального округу (РФ) запровадили режим НС та оголосили про евакуацію чотирьох населених пунктів.

Пізніше в Генштабі ЗСУ підтвердили успішну атаку на аеродром “Липецьк” у Росії. За інформацією відомства, на аеродромі базуються літаки Су-34, Су-35 і МіГ-31 повітряно-космічних сил Росії.

“Зокрема, бойова робота здійснювалася по трьом радарам противника: двом – від комплексів С-350 та одному С-300. Підтверджено точне влучання та знищення одного радара ЗРК С-350. Що стосується інших двох цілей, інформація поки уточнюється. Водночас зафіксовано припинення роботи всіх трьох радарів ворога після ударів”, – додали у повідомленні.

peredplata