У Чернівецькій області слідчі поліції проводять досудове розслідування за фактом катування малолітнього

Слідчі поліції Чернівецької області проводять досудове розслідування за фактом катування малолітнього
 

Як покарання, за бешкетну поведінку і втечі з дому, жителька Чернівецького району прив’язувала 10-річного сина ланцюгом за ногу та утримувала його у дворі. Поліцейські задокументували протиправні дії буковинки. Наразі дитину вилучено з сім’ї та передано медичним працівникам. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

До поліції надійшло повідомлення від старости старостинського округу про те, що багатодітна 34-річна жителька с. Глиниця, неналежно виховує своїх дітей.

За вказаною адресою негайно виїхали поліцейські офіцери громади, слідчо-оперативна група відділення поліції №2 (м. Кіцмань) Чернівецького райуправління поліції, ювенальні поліцейські та співробітники служби у справах дітей. 

слідчі поліції чернівецької області проводять досудове розслідування за фактом катування малолітнього

Прибувши на місце події, співробітники поліції разом із соціальними працівниками провели оцінку рівня безпеки дітей, згідно висновку якої вилучили 10-річного хлопця з сім’ї. Наразі дитину поміщено в дитяче відділення районної лікарні. 

Свої злочинні діяння мати пояснила, як метод виховання, аби її малолітній син не бешкетував. 

Жінка має ще четверо дітей віком 3, 4, 6 та 7 років. До прийняття фахівцями відповідного рішення, вони перебувають під наглядом бабусі та дідуся, які проживають окремо. 

 

Слідчі відділення поліції №2 (м. Кіцмань) ЧРУП за процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури внесли відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 127 (Катування) Кримінального кодексу України. 

Проводиться подальша перевірка. Досудове розслідування триває. 

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

peredplata