На Буковині судитимуть співробітників фітосанітарної лабораторії за підробку результатів дослідження

Фальсифікували результати досліджень для експорту сої – на Буковині судитимуть співробітників фітосанітарної лабораторії.
Про це інформує Чернівецька обласна прокуратура.
Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальні акти стосовно співробітників двох відділів фітосанітарної лабораторії за фактами несанкціонованої зміни інформації, що обробляється в автоматизованих системах та службового підроблення (ч. 3 ст. 362, ч. 1 ст. 366 КК України).
За даними слідства, фахівці лабораторії вносили в автоматизовану систему «LIMS» неправдиву інформацію про результати досліджень зразків сої та складали завідомо неправдиві протоколи фітосанітарного аналізу. На підставі таких фіктивних висновків видано більше сотні фітосанітарних сертифікатів для експорту сої.
Вину двох співробітників лабораторії в інкримінованих кримінальних правопорушеннях доведено в суді.
Кримінальне провадження стосовно ще трьох осіб перебуває на стадії судового розгляду.
Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

peredplata