На Буковині затримали керівника та інженера за отримання “відкатів” під час ремонту військових об’єктів

Отримували «відкати» від підприємців під час ремонтів військових об’єктів – на Буковині викрили злочинну схему керівника КЕВ та інженера з технагляду

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру начальнику та інженеру з технічного нагляду Квартирно-експлуатаційного відділу (КЕВ) на Буковині за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрювані змовившись організували функціонування злочинного механізму одержання неправомірних заробітків за лобіювання комерційних інтересів окремих підприємців.

Встановлено, що за 10% «відкату» із певними фірмами укладалися договори щодо проведення ремонту будівель військового призначення за бюджетні кошти. Розрахунки проводилися після закриття актів проведених робіт та перерахування грошей на рахунки підрядника. Ціна «питання» залежала від ступеня виконаного.

Затримали вказаних осіб після одержання понад 88 тисяч гривень чергового траншу. Першу частину коштів у розмірі майже 42 тисячі гривень вони отримали у якості авансу. Загальна сума незаконно отриманого сягла 130 тисяч гривень, які військовий та посадовець розподілили між собою.

Наразі вирішується питання щодо обрання для них запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області ДСР Нацполіції України та Управління СБУ у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

peredplata