У Броварах біля Києва поліція провела масові затримання у зв’язку зі стріляниною та сутичками.

У Броварах (Київська обл.) сталася стрілянина під час сутичок у п’ятницю вранці, поліція провела масові затримання, повідомив директор департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

“Масові затримання поліцією Київської області зловмисників та вилучення зброї у Броварах після ранкових сутичок і стрільби”, – написав Шевченко у мікроблозі Twitter.

Водночас він оприлюднив фотографії з місця події, однак причину конфлікту не зазначив.

Під Києвом маршрутники влаштували перестрілку в стилі 90-х: затримали 10 осіб з автоматами. Всі подробиці

У п’ятницю, 29 травня, в Броварах на Київщині група озброєних людей розстріляла маршрутку прямо у дворі. Поліцейські, які прибули на місце, влаштували перестрілку з нападниками.

У поліції Київської області повідомили, що причиною стрілянини був конфлікт між пасажирськими перевізниками та нелегальними маршрутниками. OBOZREVATEL склав хронологію подій (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця новини).

“Повідомлення про стрілянину на одній з вулиць міста Бровари по спецлінії 102 надійшло сьогодні, 29 травня, о 7:15 ранку. Працівники місцевої поліції оперативно відреагували і вже через одну хвилину прибули на місце події”, – повідомили в поліції.

За інформацією видання “Факти“, десятки молодих людей напали на місце стоянки одного з маршрутних автобусів на вулиці Олімпійська (район Торгмаш)

“Напередодні (28 травня – Ред.) представники одного з них “наполегливо просили” громадян для проїзду з Броварів до Києва сідати саме в їх маршрутки, а не підсідати в попутно проїжджаючі авто”, – йдеться в публікації.

Очевидці події розповіли, що поліцейські поранили одного з учасників нападу. На місці стрілянини залишилися сліди крові, на землі знайдені гільзи від патронів.

Пізніше в мережі опублікували відео стрілянини. На кадрах видно, що вогонь вівся з автоматичної зброї. Після стрілянини нападники сіли в легкові авто та поїхали. Частина стрільців втекла через двори.

У поліції області відзначили, що були затримані 10 осіб. Також знайдений мікроавтобус, на якому ймовірно прибули нападники. Решту учасників перестрілки розшукують, ведуться слідчі дії.

У коментарі OBOZREVATEL в поліції повідомили, що у затриманих вилучили автоматичну вогнепальну та травматичну зброю.

Також в Instagram користувач news_brovary опублікував фото, на яких показані сліди від куль, що потрапили у вікна житлових квартир. На знімках видно, що кулі пробили наскрізь скло і раму вікна. Інформації про постраждалих жителів не надходила.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Києві серед білого дня сталася стрілянина.

Стрілянина в Броварах: поліція назвала причину розбірок та затримала 10 осіб

 
 

Причиною стрілянини в Броварах був конфлікт між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями, і нелегальними перевізниками.

Таку попередню версію повідомили в поліції Київської області. Пізніше в коментарі OBOZREVATEL правоохоронці підтвердили, що нападники застосовували травматичну та вогнепальну зброю.

“Повідомлення про стрілянину на одній з вулиць міста Бровари по спецлінії 102 надійшло сьогодні, 29 травня, о 7:15 ранку. Працівники місцевої поліції оперативно відреагували і вже через одну хвилину прибули на місце події, де затримали 10 осіб зі зброєю. Їх доставили до Броварського відділу поліції”, – відмічено в повідомленні.

У поліції зазначили, що затриманими виявилися “гості”, які прибули з інших регіонів України.

На даний момент поліція проводить огляд місця події, встановлюються інші учасники, обставини і причини інциденту.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України. Інформація про постраждалих з’ясовується.

peredplata