Епіцентр боротьби з коронавірусом – Чернівецька обласна клінічна лікарня – отримає обладнання вартістю 5 млн грн

Буковина – лідер сумної статистики по Cоvid-19: 3 144 підтверджених випадки зараження, 2 169 з них хворіють зараз. Чернівецька обласна клінічна лікарня, яка розрахована на 600 пацієнтів, віднедавна приймає їх не лише з області, а й з міста. Лікарі і обладнання, завдяки яким одужують люди, працюють буквально на межі своїх можливостей: капітальний ремонт у закладі востаннє робився 1988 року, а обладнання рентгенологічного кабінету – 1979 року випуску.

Аби «озброїти» медпрацівників і підвищити шанси буковинців на порятунок, благодійний фонд «Твоя опора» та Креді Агріколь Банк придбали необхідне для інтенсивної терапії медичне обладнання вартістю 5 мільйонів гривень. За ці кошти реанімаційний блок лікарні вже незабаром одержить: дефібрилятор, фібробронхоскоп, портативний ультразвуковий сканер, 6 моніторів пацієнта, інфузійну помпу, 3 функціональних ліжка, 6 одношприцевих та 11 двошприцевих інфузомати.

«Оскільки досі, на жаль, немає специфічного лікування від Covid-19, ми оснащуємо реанімації, куди потрапляють пацієнти з важким перебігом коронавірусу. Для цього було закуплено обладнання найкращих світових виробників – японських, німецьких та литовських – разом з усією необхідною комплектацією. Попередньо проводились консультації з лікарями цієї лікарні, аби дізнатися, чого ті потребують. Ми хотіли дійсно витратити кошти, на обладнання, яке зможе довгі роки рятувати людей. Воно служитиме довгі роки і після закінчення пандемії, допомагаючи абсолютно всім пацієнтам, які з різних причин потраплять у відділення реанімації»,― коментує Валерія Татарчук, засновниця і генеральна директорка благодійного фонду «Твоя опора».

БФ «Твоя опора», який уже 6 років опікується важкохворими дітками, зокрема, із вродженими вадами, а також дітками-сиротами, від березня активно допомагає державі протистояти коронавірусу. За цей час на закупівлю засобів індивідуального захисту та медичного обладнання, у тому числі апаратів штучної вентиляції, «Твоя опора» змогла залучити понад 50 млн. грн. донорських коштів.

«Чернівецька область опинилася в епіцентрі пандемії COVID-19: тут одні з найвищих показників по захворюваності. Ситуація в області ускладнюється ще й тим, що медичне обладнання потребує модернізації, що суттєво допомогло би лікарям. Тому третій етап благодійної допомоги в рамках програми «We Care!» ми вирішили спрямувати саме в цей регіон. Ми порадилися з лікарями, яка допомога зараз найбільш необхідна. І зрозуміли, що потрібно комплексно обладнати реанімаційний блок Чернівецької обласної лікарні, закупити все необхідне обладнання для порятунку пацієнтів у критичних станах. Наш підхід ― з поглядом у майбутнє, адже обладнання знадобиться не тільки хворим на коронавірус, воно десятки років після закінчення пандемії рятуватиме життя», ― коментує Карлос де Корду, Голова Правління Креді Агріколь Банку.

 Цей благодійний проект ― наймасштабніший за всю історію роботи банку в Україні. Він – частина глобальної програми корпоративної соціальної відповідальності Креді Агріколь «We Care!». Загалом з початку 2020 року банк спрямував на підтримку медичних закладів 6 300 000 грн. У березні цього року банк придбав апарат штучної вентиляції легенів вартістю 700 000 гривень для Київської міської клінічної лікарні №17. У квітні Креді Агріколь в партнерстві з Mastercard придбав медичне обладнання на суму 1 100 000 гривень для Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні та Київської міської клінічної лікарні №17. На ці кошти було закуплено дефібрилятор, монітори пацієнта, пульсоксиметри та інфузійні насоси, які допомагають пацієнтам боротися із критичним перебігом хвороби.

 

 

 

peredplata