Перш ніж стати Єрусалимським, Феофіл служив у москві на Арбаті!

 
 
ТОМУ ВИ ТОЧНО НЕ ЧУЛИ, ЩОБ ЄРУСАЛИМСЬКИЙ ПАТРІАРХ:
назвав російське вторгнення вторгненням,
поспівчував Україні з приводу російського вторгнення,
виразив українцям підтримку,
надав хоч якусь допомогу постраждалим,
оприлюднив заяву з приводу чергового руйнування,
висловив жаль через загибелі мирних жителів Полтави, Кременчука, чи Львова,
проявив хоча би “стурбованість” через закриття, чи знищення храмів ПЦУ на окупаних територіях і репресії та вбивства священників ПЦУ там само!
АЛЕ:
виразити підтримку своєму основному меценату і його спонсорам, то святе!
Патріарх Єрусалимський Феофіл, якому дуже болить за РПЦ в Україні, виступив СЬОГОДНІ (це після ракет по Полтаві і Львову) з осудом закону про заборону цієї ворожої структури на території нашої країни! От що його, чи його спонсорів пече!
“Хоч нас багато, але ми одне тіло. Слова святого Павла у його Першому Листі до Коринтян є простим, але прямим нагадуванням про святе покликання Церкви до єдності. Саме в такому дусі Єрусалимський патріархат разом з багатьма нашими патріархами- побратимами, а також іншими Главами Церкви засуджують прийняття парламентом України 20 серпня нового закону про заборону богослужіння церков УПЦ”.
Причина банально проста! Єрусалимський Патріархат налічує якихось 54 (!!!) храми! Більшість із них ДОТАЦІЙНІ!
Станом на 2010-е році Єрусалимський Патріархат налічував 37 храмів і один монастир в Йорданії, 17 храмів в Ізраїлі, 11 — в Палестині, а також ще 24 монастиря, з них 19 невеликих монастирів існують в самому Єрусалимі — Старому Місті.
Власне лише ті, що є храмами-музеями у самому Єрусалимі приносять хоч якийсь дохід. Але є ще жертводавці з-за кордону! Де? У москві! На Арбаті!
Патріархат має подвір’я в Москві, що знаходиться в храмі Воскресіння Словущого на Арбаті, яке було засновано за указом Олександра I в 1817 році в зв’язку з проханням патріарха Єрусалимського Полікарпа до РПЦ! Патріарх Єрусалимський надіслав в дар подвір’я частину Древа Животворящого Хреста Господнього та правицю великомученика Євстафія Плакіди, які знаходяться в храмі досі.
У 2001 році його настоятелем подвір’я на АРБАТІ стає архімандрит Феофіл (Яннопулос), нині — Патріарх Єрусалимський і всієї Палестини. У 2003 року його змінив офіційний представник Єрусалимської православної церкви і настоятель подвір’я — архімандрит Стефан (Діспіракіс), найімовірніше наступний Єр.Пх.
Тому коли наступного разу ви почуєте:
“А Єрусалимський Патріарх не визнає ПЦУ!”,
“А Єр.Пх не перейшов на Ново-Юліанський календар”,
“А Єр.Пх не служить з Єпіфанієм!”, то згадуйте це:
Перш ніж стати Єрусалимським, Феофіл був московським і Арбатським!
А колишніх у тих службах, як відомо, НЕ БУВАЄ!
PS. Вибачте, якщо зачепив чиїсь ніжні почуття, чи “похитнув” слабку віру! Щоб не РОЗчаровуватися, не треба ЗАчаровуватися!

peredplata

Залишити відповідь