Кремль не наважився критикувати Ердогана за вимогу віддати Крим Україні

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Заяву президента Туреччини про те що Крим повинен бути повернений Україні, бо “цього вимагає міжнародне право і міжнародні зобов`язання”, опублікувавали і оприлюднили усі світові ЗМІ…
Політичні коментатори, оглядачі, аналітики, дипломати завмерли в очікуванні на грізну, або бурхливу реакцію Москви. Однак Москва, Кремль вже другий день мовчать. Отже що – мовчання “знак згоди”?
Довгими були “пологи” Кремля. Нарешті розродився глашатай Кремля пан Пєсков: “Думки Москви та Анкари про належність півострова повністю розходяться, – заявив прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков.
“Ми не залишаємо цілеспрямованих спроб і надалі роз’яснювати турецьким друзям (???) та колегам нашу точку зору, нашу позицію. Ми сподіваємося, що згодом це дозволить Анкарі краще зрозуміти нас, краще зрозуміти та погодитися з нашими доказами”, — заявив пан Пєсков представникам російських ЗМІ.
Варто нагадатти. Напередодні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що війна в Україні має завершитися “справедливим” миром, у рамках якого Київ має повернути анексований Росією Крим.
При цьому президент Туреччини наголосив, що “повернення Криму до складу України – це вимога міжнародного права”. Росія анексувала півострів у 2014 році – за вісім років до повномасштабного вторгнення в Україну. Туреччина не визнала приєднання Криму до Росії та вважає його незаконним.

peredplata

Залишити відповідь