ПРОСТІ ДОКАЗИ ЗАЛЕЖНОСТІ “УПЦ” ВІД РПЦ,

 
або
12 незручних запитань адепту моспатріархату, на які він вам НЕ дасть відповіді!
* ЧОМУ УПЦ так і не опублікувала нової редакції Статуту, що затверджений Собором ще 27 травня 2022 року?
(Якщо Статут не опублікований, то і не вступив у силу! А отже можна і далі гібридно обманювати, щоб і нашим, і вашим!)
* Чому ніхто з 15 Предстоятелів Автокефальних Церков не визнав УПЦ в якості незалежної Церкви? (Бо про це і не просили, насправді ніхто з вас цього і не хотів!)
* Чому не розіслані Митрополитом Онуфрієм Предстоятелям Автокефальних Церков Мирні грамоти про зміну Статусу УПЦ? (Бо цієї зміни і не відбулося!)
* Чому Митрополит Онуфрій і єпископат «УПЦ» досі числиться серед «Деятелей РПЦ» на офіційному сайті РПЦ? (Бо це так і є!)
* ЧОМУ навіть патріарх Кіріл не поминає Онуфрія серед Предстоятелів Автокефальних Церков?
(БО для нього він такий же підлеглий єпископ, як наприклад і митрополит Веніамін, якого про людське око величають «предстоятель Білоруської Церкви», а де-факто просто керуючий єпархіями РПЦ у Білорусі)
* ЧОМУ, якщо ви дійсно Українська Церква і хотіли єдності, ви не прийшли на Об’єднавчий Собор у 2019 році і не висунули свого митрополита Онуфрія на Предстоятеля ПЦУ? Адже з вашою кількістю єпископів ви б точно виграли і диктували б умови! Були б і дійсно канонічною, визнаною, з Томосом, Українською Церквою, і ми всі мусили би з цим змиритися?
(БО об’єднане Українське Православ’я не входить у ваші плани і плани Москви!)
* ЧОМУ, якщо ви дійсно відділилися від Москви, Москва вас не прокляла, а дуже навіть вами задоволена?
(БО проклинала вона лише тих, хто дійсно робив спроби відділитися від неї! Згадайте УАПЦ, УПЦКП, патріарха Філарета, митрополита Епіфанія і т.д. Вона розторгла євхаристійне єднання з Вселенським Патріархатом тільки за те, що Патріарх Варфоломій визнав Патріарха Філарета єпископом! Прокляття Московою було би найкращим показником, що ви дійсно Українська Церква!)
* ЧОМУ не притягнутий до Церковного Суду жоден священик, чи єпископ колаборант, що співпрацював із ворогом?
(БО отримав повний карт-бланш на саме таку поведінку!)
* ЧОМУ нема заборони на поминання за Літургією імені московського Кіріла як предстоятеля і Господіна і його безкарно поминають по багатьох парафіях?
(БО і так і благословенно! Ви і самі поминаєте тихо, про себе, а не вголос, щоб вас не повикидали з храмів)
* ЧОМУ, зустрівшись із полоненими росіянами, так і не знайшли часу зустрітися із українськими воїнами, що повернулися з полону, або провідати поранених воїнів-українців у госпіталі?
(БО це суперечить московському задуму «демілітаризації» українців і підніматиме їх бойовий дух! А Москва проти цього!)
* ЧОМУ ОФІЦІЙНО збираєте гумдопомогу і пожертви тільки «невоєнного призначення» і ніколи для передової?
(БО так можна догодити і нашим, і вашим. А інакше обуриться Москва і проросійська частина пастви)
* ЧОМУ, якщо ви дійсно Українська Церква, ви так противитеся переходу на українську мову богослужіння?
(БО ваше завдання пропагувати «рускій мір» і максимально довго утримати українців у російській сфері вприву! Всі байки про богоізбранний, святой язик лишіть для своїх бабок! Діє просте правило: «Чия мова – того і влада!»)
ТОМУ або визнайте, що ви далі є частиною РПЦ, або зізнайтеся, що ви ніким у світі не визнані, крім самих себе! І, дійсно, є самими натуральними розкольниками!
PS. Цей список я склав ДВА РОКИ тому, але, нажаль, він не втратив своєї актуальності. Список «Чому» можете продовжити в коментарях! Поширення вітається!
 

peredplata

Залишити відповідь